top of page

10 дуже київських подарунків


Цьогоріч Київ – столиця, за якою сумують тисячі людей у найвіддаленіших куточках земної кулі. Оскільки, з очевидних причин, не всі зможуть повернутися в наше любе місто на свята, редакція «Жителів Києва» створила добірку дуже київських подарунків. Ці дрібнички нагадають про столицю і подарують приємні спогади не лише тим, хто зараз далеко, а й тим, хто з новою силою усвідомив свою любов до міста.





Велика керамічна чашка з лаконічним написом «Київ», обрамленим гілочками каштанів, і з коротким фактажем про місто на звороті від студії кераміки Parasolya зігріє не лише вмістом, а й змістом.




Плакат від Літери в місті



Стильний і лаконічний плакат, який кияни впізнають на рівні символів: жодної зелені чи назв – лише трикутники каштанів і найвідоміше зізнання у любові місту на схилах Дніпра.






Пінів про Київ багато. Однак ми обрали цей, бо він відтворює контур міста (який справді схожий на серденько) і нагадує, що любов, навіть до територій, все ще здатна розбивати серця.






Світла забагато не буває, особливо, якщо сяє особиста літера рідного київського метро. Тож такий світильник допоможе втримати найтепліші спогади про підземку.






Канонічна книга про Київ – місто, яке змінює людей і водночас лишається тлом для їхніх змін. На сайті видання наступний наклад обіцяють вже у новому році, однак радимо пошукати залишки у онлайн- та офлайн-книгарнях.






Кажуть, складанки заспокоюють. А якщо збирати пазл із зображеннями, які нагадують про Київ, то й додають ностальгії та тепла, хай де ви є.






Шопер із цим написом уже давно став класикою серед тих, кому небайдуже, як сприймають Україну в світі. Однак якщо ви лише занурились у світ правильної транслітерації, він для вас.






Поряд із київською перепічкою, котлетою та тортом існує ще один, більш давній гастрономічний символ Києва – сухе варення. Це традиційні солодощі, які однойменний бренд відтворює за давніми рецептами, щоб скуштувати Київ на смак можна було де завгодно.






Якщо вам бракує силуету Києва за вікном, додайте його на книжкову полицю. Стильний і символічний стопер для книжок впишеться у будь-який інтер’єр і буде маленьким нагадуванням про улюблене місто.






Книга київського ілюстратора Сергія Майдукова – це подорож містом без слів. Ілюстрації пишуть власні історії, які кожен може прочитати по-своєму. Подарунок для тих, хто любить Київ таким, яким він є.




Якщо вам подобається наш проєкт та історії, які ми збираємо, будемо вдячні за підтримку на патреоні чи одноразовий донат.



Над матеріалом працювали:

Фотографиня:

Авторка:

Кулаковська Христина

Олександра Власюк

Редакторка:

Анна Пастушина


bottom of page